Avtalsgranskning | Tenders
1070
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-1070,page-child,parent-pageid-580,bridge-core-2.6.8,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode_disabled_responsive_button_padding_change,qode-theme-ver-25.3,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive

Avtalsgranskning

/ Tjänster / Avtalsgranskning

Stämmer avtalet?

Vi granskar affärsmässiga avtal för att belysa möjliga risker utifrån förutsättningarna inom avtalsrelationen. Riskanalysen kan tillämpas på specifika avtalsvillkor eller generella/allmänna avtalsvillkor.

 

Genom en avtalsgranskning får ni viktiga argument att ta med till förhandlingen och ett utökat beslutsunderlag. Vi finns där för er i alla avtalsrelationer, både business to business och business to government.

 

Avtal i offentliga upphandlingar

”Ja vi vann upphandlingen! Nu är det väl bara att skriva på avtalet? Men vänta nu; de där villkoren som upphandlande myndighet skrivit in i avtalet kan vi inte gå med på. Är det försent att påverka nu när upphandlingen är klar?” Vi får då och då frågan från anbudsgivare som kontaktar oss. Hur kan ni som leverantör påverka köparens avtalsförslag?

Vi vägleder er att tidigt identifiera villkor som t.ex. garantitider och leveranstider som inte går att uppfylla eller oskäliga vitesklausuler. Vi påpekar för upphandlaren att villkoren måste ändras. Det enklaste är att det sker under upphandlingens gång under perioden för frågor och svar, innan anbudet lämnats in.

 

Avtalsgranskning av B2B-avtal

Inför kommande avtalsskrivning mellan ert företag och er kund eller er leverantör kan det vara värt att ta in en jurist för att granska de villkor och eventuella risker som avtalet kan innebära för er.

/ Jag hjälper dig gärna!

Patrik Lindblom

Koordinator

 

koordinator@tenders.se
010-330 29 02

Kom i kontakt med oss